25 – 27 January 2024

Information Samarbetspartners Östersund Winter Eco Rally 2024

MK VMT Jämtlands styrelse beslutade redan för tre år sedan att försöka förnya oss och därmed se över möjligheterna att arrangera ett elbilsrally.

Under januari 2023 genomfördes vår första tävling ingående i Bridgestone FIA Eco Rally Cup med mycket lyckat resultat.

Vi har därför jobbat för att få hit ytterligare en deltävling i Europacupen för enbart elbilar av standardtyp.

Tävlingen körs med elbilar i en bilsport som heter regularity, vilket innebär att man kör enligt en i förväg uppsatt tidsplan som skall hållas så exakt som möjligt. Samt att man dessutom skall köra så energisnålt som möjligt. Dessa två parametrar vägs samman och en slutsegrare utses.

Vi är den första deltävlingen i 2024 års cup, som funnits i ca tio år ute i Europa. Vi är dessutom den enda som arrangeras i riktig vintermiljö med 100% förnyelsebar energi.

Intresset för elbilar ökar och vi är helt säkra på att denna typ av tävlingar tillhör framtiden. Det märks tydligt när vi berättar om tävlingen för bilhandlare som nu är mycket intresserade att vara med och marknadsföra sina bilar.

En viktig del för oss är inkludering i samhället. Vi har ett samarbete med RUT inom Motorsport.

Det är en förening med motorintresserade funktionsnedsatta personer, som hos oss, under flera år, fungerat som funktionärer. Detta är ett samarbete som vi är stolta över.

Vi kommer till 2024 års tävling få besök av minst 3 delegater från FIA samt 3 delegater från Bridgestone varav 2 kommer från Japan.

Detta vittnar om att vi är på rätt väg.

Det innebär dessutom att om vi som klubb kan leverera en bra tävling så kommer vi få fortsätta vara med i denna europacup, som har ambition att växa ytterligare.

Det kommer ca 8–10 internationella förare samt ca 20 nationella deltagare.

Invigningen kommer ske kl. 09.00 Fredagen den 26 januari 2024 på Stortorget.

Vår ambition med samarbetsavtal är att träffa fleråriga avtal för säkerställande att vi leder denna utveckling mot fossilfria bränslen i biltävlingar i Skandinavien.

Vi är bara i starten av en spännande framtid.



SPONSORS







PARTNERS