25 – 27 January 2024

 Tävlingsinformation – Competition information

Information om Östersund Winter Eco Rally 2024 

MOTORKLUBBEN VMT JÄMTLAND  har av Internationella Bilsportförbundet FIA utsetts att arrangera det första Elbilsrallyt i Norden ingående i Internationella bilsportförbundets Bridgestone FIA ECO Rally Cup 2024.

Rallyt kommer köras under två  dagar med start på Stortorget i Östersund  26 Januari 2024.

Bridgestone FIA ECO Rally Cup är en cup som funnits i mer än  10 år men enbart med arrangörer i syd- och mellaneuropa. Många av förarna kommer från dessa länder men med vårt Skandinaviska  rally så vet vi att vi också kan attrahera många förare i Norge, Finland och Sverige. Vi har unika möjligheter att testa och visa hur bilar utan utsläpp fungerar i tuff vintermiljö.

Östersund Winter Eco Rally kommer vara den första deltävlingen under 2024. Vinnaren av totalcupen kommer koras i november 2024.

Planeringen för rallyt har pågått sedan i början av september.

Som konsumentupplysning är denna  typ av rally en information vilka bilar som idag fungerar bra i vårt klimat. Resultatlistorna är intressanta för att se hur tillverkarna och förarna har utvecklat tekniken till helt nya nivåer jämfört med för 3-5 år sedan.

Rallyt kommer gå på vanliga vägar med standardbilar där idealtid och energiförbrukning är sammanvägda parametrar för att stå som segrare.

I vårt arbete så har vi sett ett stort intresse från inte minst biltillverkare som vill visa upp fördelarna med bilar utan utsläpp.

För de deltagare som inte tidigare kört ett motorsportarrangemang kan engångslicens erhållas för denna tävling. Om deltagare önskar så kan vår klubb tillhandahålla en kartläsare.

I Jämtland har vi garanterat 100 % förnyelsebar elenergi och ett stort kunnande i hållbara totallösningar för större arrangemang.

För ytterligare information kontakta:

Ordförande                         Thomas Fuchs, 070-331 77 46, thomas@winterecorally.se

Säkerhetschef                     Ulf Jernström, 070-698 58 77, ulf@winterecorally.se

Teknisk chef                       Åke Holmbom, 070-566 46 90, ake@winterecorally.se